CreAtelier D8
Een Atelier voor Begeleiding in en door Creativiteit.

Mijn naam is Cor van Bommel. In 2014 heb ik CreAtelier D8 opgericht.
Vanuit mijn jarenlange ervaring als Creatief Begeleider heb ik in 2014 de stap gezet om een eigen Atelier in het leven te roepen. Een Atelier waarbij de nadruk ligt op het begeleiden en ontwikkelen van ieders eigen creativiteit.

Naamstelling:

De naam van het atelier is CreAtelier D8. Het zal wel duidelijk zijn dat CreAtelier een samenstelling is van Crea en Atelier. Crea duidt op handvaardigheid, en Atelier wordt vaak meer verbonden aan een kunstzinnige werkplaats.
Ik ben getogen in Sterksel, toen dit mooie dorp nog behoorde bij de Gemeente Maarheeze.
Heel vroeger (1e helft vorige eeuw) kende men geen straatnamen in deze gemeente. Alle huisnummers in Sterksel begonnen met de letter D. Zo had onze boerderij het huisnummer D8.

Opleidingen:

In Tilburg heb ik de NLO Handvaardigheid en Textiele werkvormen doorlopen. Een zeer boeiende docentenopleiding die in het teken stond van de eigen ontwikkeling, begeleid door vakdocenten en kunstenaars.
Reeds tijdens deze opleiding ben ik me ook als meubelmaker gaan scholen. Nadat ik enkele jaren ervaring heb kunnen opdoen als meubelmaker ben ik een opleiding voor interieurtekenen gaan volgen. Op creatief gebied ben ik me blijven ontwikkelen d.m.v. het volgen van avondcursussen zoals glas in lood, pottendraaien, schilderen etc.

Werkervaring:

Als Meubelmaker en Interieurtekenaar heb ik veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Daarnaast ben ik als Creatief Begeleider vele jaren in de zorg actief geweest bij het Centrum voor Creatief Leren te Sterksel. Dat was een Centrum voor Hoogbegaafde Drop-Outs. Deze jongeren begeleidde ik vanuit mijn eigen professionele invalshoek. Ook heb ik bij een zorgatelier gewerkt met NAH deelnemers (NAH =Niet Aangeboren Hersenletsel).

In 2014 heb ik Createlier D8 opgericht, een atelier waar ontwikkeling van en door eigen creativiteit voorop staat.